Online offerte maken

Wilt u online een offerte maken? U hoeft daarvoor niet langer software op uw computer of in uw netwerk te installeren, u kunt daarvoor gewoon gebruik maken van de online mogelijkheden.

Eenmalig online offerte maken

Online een offerte maken werkt heel vlot en eenvoudig. U kunt gebruik maken van online tools waarin u slechts de relevante gegevens in hoeft te voeren. Biedt u bepaalde producten of diensten aan en variëren in principe alleen de aantallen? Dan kunt u online een offerte maken door de juiste gegevens in te voeren, zoals die van de potentiële klant die de offerte ontvangt. Zorg daarnaast voor duidelijkheid met betrekking tot de prijs en tot datgene wat de afnemer zal ontvangen. Des te duidelijker u bent, des te groter de kans dat de uiteindelijke aanlevering en afrekening geen vervelende verrassingen met zich mee zal brengen.

Online offerte maken met software

U kunt online een offerte maken met handige software, of dit eenmalig doen. Gebruikt u online software? Dan is het grote voordeel dat u daar vanaf iedere computer gebruik van kunt maken, of dat u zelfs mobiel een offerte aan kunt maken. U gebruikt online software die u vanaf iedere locatie kunt benaderen, mits u de beschikking heeft over een werkende internetverbinding. Dit betekent dat u zowel thuis, op de zaak als onderweg online een offerte kunt maken. U kunt uw klanten op die manier altijd direct van dienst zijn, zonder dat u daarvoor op iedere computer de software hoeft te installeren.

Offertes en verdere administratie

Uiteraard kunt u online een offerte maken en daarnaast gebruik maken van software op het gebied van de verdere administratie. Het gaat dan bijvoorbeeld om het opstellen van facturen, het inboeken daarvan en het controleren van de openstaande betalingen. Op die manier zorgt u niet alleen online voor de factuur, ook de verdere administratieve verwerking kunt u gewoon online doen. Het online maken van een offerte werkt heel eenvoudig en ook de rest van de administratie vraagt nauwelijks om specifieke vaardigheden op dit gebied, zodat u er ook als ZZP’er of MKB’er goed mee uit de voeten kunt.