Offerte maken in Word

Wilt u een offerte maken in Word? De kans is groot dat u deze software tot uw beschikking heeft. Een bijkomend voordeel is dat ook klanten over het algemeen Word tot hun beschikking hebben, al is het beter om de factuur in PDF aan te bieden. Dit houdt de opmaak in stand, bij eventuele verschillende versies van softwareprogramma’s bij u en klanten.

Zelf offerte maken in Word

Wilt u zelf een offerte maken in Word? U heeft op dat gebied de volledige vrijheid, mits u zorgt voor de verschillende verplichte onderdelen die er op dienen te staan. Het is verstandig om daarnaast uw logo in de offerte op te nemen en te zorgen voor een nette uitlijning van het geheel. Probeer gebruik te maken van uw eigen huisstijl. Op die manier kunt u een mooie offerte maken in Word, die u uw klanten vervolgens online kunt toesturen.

Handige sjablonen in Word

Uiteraard kunt u daarnaast een offerte maken in Word door gebruik te maken van de sjablonen die er beschikbaar zijn. U kunt een sjabloon gebruiken die al geschikt is als offerte, om deze vervolgens naar uw eigen smaak aan te passen. U zorgt op die manier automatisch voor een professionele vormgeving, in combinatie met de gegevens die u verplicht bent om te vermelden. U kunt de beschikbare sjablonen in Word gebruiken, of online zoeken naar meer voorbeelden die u gratis kunt downloaden. U kunt op die manier een professioneel ogende offerte in Word maken.

Aantallen aanpassen voor offerte

Uiteraard is het vervolgens verstandig om het sjabloon voor de offerte in Word in een algemeen bestand op te slaan. Vervolgens kunt u dat bestand dan gewoon openen, om de aantallen aan te passen en eventueel te zorgen voor een beschrijving op maat. U kunt zich dan veel tijd en geld besparen, door iedere keer gebruik te maken van de informatie die keer op keer hetzelfde blijft. Een offerte maken in Word hoeft dan niet lang te duren, terwijl u met deze software op een heel voordelige manier voor een geschikte offerte richting uw klanten of relaties kunt zorgen.