Offerte maken

Wilt u een offerte maken en bent u benieuwd waar deze aan dient te voldoen? Een klant zit over het algemeen niet te wachten op een opsomming van verkoopargumenten, de offerte dient vooral duidelijk te zijn. U kunt een offerte maken door goed duidelijk te maken wat u te bieden heeft en wat dit kost, de klant heeft immers al interesse in uw producten of diensten getoond.

Eisen aan een offerte

Het is bij het maken van een offerte vooral van groot belang om duidelijk en transparant te zijn, in relatie tot de continuïteit. De prijs in de offerte dient bijvoorbeeld goed in lijn te zijn met de uiteindelijke totaalprijs, een groot verschil kan leiden tot een negatieve ervaring. Wilt u de klant ook in de toekomst van dienst zijn? Maak dan een duidelijke offerte zonder verborgen extra kosten.
U kunt een offerte maken door in ieder geval de werkzaamheden of de geleverde producten of diensten duidelijk te beschreven, in combinatie met een prijs. U kunt een vaste prijs noemen, of aangeven dat er een nacalculatie plaats zal vinden. Vermeld bovendien duidelijk of het gaat om een prijs inclusief of exclusief Btw. Verder dient u te zorgen voor een planning van de werkzaamheden en kunt u een offerte maken door een geldigheidsdatum te vermelden.
Tenslotte kunt u de offerte maken door eventuele voorwaarden aan te halen, u kunt bijvoorbeeld verwijzen naar voorwaarden van organisaties of algemene voorwaarden. Tenslotte zorgt u voor een geldige ondertekening, in Nederland te doen door de procuratiehouder van het bedrijf.

Verzorgde offerte maken

Wilt u een verzorgde offerte maken? Zorg dan voor een nette uitstraling hiervan. Dit zou niet van invloed moeten zijn op de beoordeling, maar is het natuurlijk wel. Met name wanneer er sprake is van diverse concurrenten is dit van belang. Een goed verzorgde offerte laat zien dat u hier graag tijd en moeite in steekt, iets waaruit de ontvanger zal afleiden dat u tevens goed werk levert.