Afwijzing offerte

Wilt u zorgen voor een nette afwijzing van de offerte, om aan te geven dat u daar niet op in wenst te gaan? Het is van belang om te zorgen voor een inleiding, een of enkele verklaringen en uiteindelijk een slotalinea om dit netjes af te sluiten.

Inleiding van de afwijzing

Wilt u zorgen voor een nette afwijzing van de offerte? Dan kunt u zorgen voor een inleiding door de partij die u de offerte bezorgde netjes te bedanken. U kunt aangeven dat u meerdere offertes heeft aangevraagd, of dat u de afgelopen weken de tijd heeft genomen om de offerte goed te beoordelen. Het is verstandig om in de inleiding al meteen aan te geven dat u er niet op in wenst te gaan, al hoeft u daar in dit gedeelte nog geen verklaring voor te geven.

Verklaringen bij afwijzing offerte

De verklaring voor de afwijzing van de offerte kunt u verderop geven, in de verklarende zinnen. Het is daar verstandig om bijvoorbeeld aan te geven dat u een toetsing heeft uitgevoerd op basis van bepaalde normen, of dat u een andere offerte heeft ontvangen die u beter aanspreekt. Uiteraard is het daarnaast mogelijk om in de verklaring voor de afwijzing van de offerte aan te geven dat deze niet aansluit bij uw verwachtingen, of dat u het idee heeft dat een andere partij u beter van dienst kan zijn. Wees eerlijk in de verklaring voor de afwijzing van de offerte, zonder het bedrijf in kwestie onnodig aan te vallen.

Slotalinea in de afwijzing

Tenslotte kunt u gebruik maken van een slotalinea, om de afwijzing van de offerte op een nette manier af te ronden. Hier is het verstandig om de partij te bedanken voor de genomen tijd en moeite. U kunt eventueel aangeven hoe het bedrijf contact op kan nemen voor meer informatie, om de afwijzing van de offerte toe te lichten. Verder kunt u aangeven dat u eventueel in de toekomst weer een offerte aan zal vragen, of dat u dankbaar bent voor de specifieke benadering door de onderneming.