Offerte maken in Excel

Wilt u een offerte maken in Excel, of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van deze software? U kunt gebruik maken van handige sjablonen en de bestanden opslaan als PDF, zodat u de offerte zonder problemen naar klanten kunt sturen.

Handige sjablonen voor Excel

De sjablonen binnen Excel maken het heel eenvoudig om een offerte te maken. Het is uiteraard verstandig om in Word een begeleidende brief aan te maken, die u mee kunt sturen. Levert u diverse diensten of producten en komen daar vaak relatief grote aantallen bij kijken? Dan verdient Excel de voorkeur met betrekking tot de daadwerkelijke offerte. Uiteraard kunt u een keuze maken uit een van de beschikbare sjablonen in Excel, kunt u online extra sjablonen downloaden of heeft u de mogelijkheid om zelf een ontwerp samen te stellen dat past binnen uw huisstijl.

Offerte maken in Excel met automatische berekeningen

Wilt u een offerte maken met Excel, bijvoorbeeld vanwege de verschillende berekeningen die u dient te doen? U kunt in Excel eenvoudig aantallen aanpassen en daarmee snel zorgen voor de berekening, zonder dat u zelf met de verschillende getallen aan de slag hoeft. Dit voorkomt het maken van fouten, maar het zorgt er bovendien voor dat u eenvoudig veel tijd kunt besparen. Het is daarom de moeite waard om de offerte in Excel te maken en het eventuele begeleidende schrijven in Word aan te maken. U maakt dan optimaal gebruik van de software die de meeste bedrijven standaard tot hun beschikking hebben.

Opslaan als PDF bestand

Het is van belang om de offerte die u in Excel maakt vervolgens als een PDF bestand op te slaan, of deze in hardcopy uit te printen en op te sturen. U zorgt er daarmee voor dat de ontvangende partij de offerte ook daadwerkelijk ontvangt in het formaat zoals u het bedoeld had. U voorkomt verspringingen als het gevolg van een andere versie van de software en ook gebruikers van Mac computers of Windows PC’s kunnen er in alle gevallen mee uit de voeten. U kunt op die manier zelf een offerte maken in Excel, zonder dat u daar specifieke software voor nodig heeft.